مجله سلامتی 11

HTML clipboard http://marshal-modern.ir/Archive/14962.aspx


HTML clipboard

مجله سلامتی 11


 لطفا تا باز شدن کامل  شکیبا باشید
در صورتی که هر یک از عکس ها باز نشد بر روی آن راست کلیک کرده و گزینه Show Picture را انتخاب کنید

خواب طولانی مدت در طول روز موجب تضعیف حافظه می‌شود

http://marshal-modern.ir/Archive/14962.aspx

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: خوابیدن زیاد در طول روز و افزایش بیداری شبانه موجب تضعیف حافظه می‌شود.

سید ضیاءالدین مظهری در گفت‌و‌گو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، افزود: بدخوابی، کم خوابی، عدم استراحت به موقع، خستگی مفرط توأم با عدم تحرک لازم در طول روز از عوامل کاهش دهنده تمرکز و یادگیری است.

وی گفت: افراط در افزایش زمان بیداری، خواب طولانی مدت در طول روز حافظه را تضعیف، بدن را شل می‌کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران اضافه کرد: مصرف زیاد مواد غذایی حاوی چربی‌های اشباع شده و اسیدهای چرب ترانس بالا مانند انواع شیرینی، کلوچه، بیسکویت، سوسیس و کالباس، مواد غذایی فرآوری شده که حاوی مواد نگهدارنده و طعم دهنده و رنگ‌های مصنوعی است نیز موجب کاهش تمرکز و یادگیری می‌شود.

مظهری گفت: نوشیدن قهوه موجب بی‌خوابی‌های مداوم شب‌ها و به هم زدن ریتم شبانه‌روزی ساعت بیولوژیکی بدن می‌شود. همچنین نوشیدنی‌های حاوی کافئین در طول مدت شبانه‌روز موجب افزایش اضطراب و استرس می‌شود.

وی افزود: قهوه حاوی آدنوزین است و نوشیدن یک یا 2 فنجان آن موجب تحریک‌پذیری مغز و جلوگیری از رکود سلول‌های مغز می‌شود ولی افراط در مصرف قهوه می‌تواند قدرت ذهنی را مختل کند.

http://marshal-modern.ir/Archive/14973.aspx

خواص درمانی آلبالو

http://marshal-modern.ir/Archive/14963.aspx

آلبالو از نظر گیاه شناسی بسیار به گیلاس شبیه است. آلبالو بومی نواحی بین دریای خزر و دریای سیاه است که احتمالا بذر آن توسط پرندگان به سایر نقاط از جمله اروپا برده شده است. مناطق عمده کشت آلبالو فرانسه، یوگسلاوی و آلمان است. آلبالو گیاهی خزان پذیر با برگهای لوزی بصورت متناوب روی شاخه قرار دارند. رنگ پوست آن قهوه ای روشن تا نقره ای است. آلبالو از نظر حجم در مقایسه با گیلاس جای کمتری را اشغال می کند. ارتفاع درختان آلبالو ۴-۲ متر و ساقه بعضی از ارقام بسیار قابل انعطاف است و به راحتی بدون آنکه شکسته شود خم می شود به همین دلیل در چیدن میوه بعضی ارقام نیازی به نردبان نیست و می توان درخت را خم کرد و میوه آن را چید. گل های آن به صورت ۵-۳ تایی در یک جوانه ظاهر و گلها دارای ۵ گلبرگ، ۵ کاسبرگ، پرچم و یک مادگی است. بر عکس گیلاس آلبالو خود بارور است و برای تلقیح نیازی به ارقام گرده افشان ندارد.

گل آلبالو معمولا دیرتر از سایر میوه های هسته دار باز می شود به همین دلیل معمولا با خطر سرمازدگی مواجه نمی شود. میوه آلبالو دارای دم بلند که بر اساس بلندی یا کوتاهی دم تقسیم بندی می شود و معمولا ارقام دم کوتاه مرغوب ترند.

ترکیبات شیمیایی

آلبالو دارای آهن، نیاسین، پروتئین، سدیم، ویتامی C، کلسیم، فسفر و ریبو فلاوین است.

خواص درمانی

آلبالو ، مسکن تشنگی است و شربت آلبالو بهترین دارو برای افرادی است که عطش فراوان دارند. هسته آلبالو، ضد اسهال و قابض خوبی است و ضد فشار خون نیز است. آلبالو، ضد مواد صفراوی ، ضدحالت تهوع و ضدسنگ کلیه است. آلبالو، اشتها آور بسیار خوبی است . ضماد و مرهم آلبالو برای باز شدن رنگ رخسار و چهره موثر و مفید است. مصرف آلبالو برای گرم مزاجان و مبتلایان به فشار خون و افرادی که چربی زیادی در شکم دارند سودمند است . مصرف آلبالو برای افرادی که خارش پوستی دارند موثر و مفید است. آلبالو خواص گیلاس را دارد و مصرف آن ، اعصاب را آرامش می دهد، ولی در هر حال نباید در مصرف آن زیاده روی کرد. آلبالو برای سو»هاضمه های لجوج بسیار مفید است. آلبالو میوه ای نرم کننده (ملین) است. مصرف چند روز متوالی شربت یا مربای آلبالو برای معالجه نارسائی های کبد مفید است. شربت یا مربای آلبالو در معالجه التهاب و ورم معده و روده موثر است.

مضرات

آلبالو جز میوه های سرد محسوب می شود از این رو کسانی که سرد مزاج هستند باید در مصرف آلبالو زیاده روی نکنند

http://marshal-modern.ir/Archive/14973.aspx.

حقایقی درباره ی چشم نوزادان

http://marshal-modern.ir/Archive/14964.aspx

تکامل دید نوزاد و کودک امری بسیار پیچیده و پیشرفته است که با تکامل چشم‌ ها و مراکز اختصاصی مغزی و تحت فرمان ژنتیکی انجام می ‌شود.

چند روز پس از تولد، نوزاد در مقابل نور شدید باید چشمک بزند. مردمک‌ چشم نوزاد در هنگام تولد، در مقابل نور باز و بسته می ‌شود، ولی به علت تنگی شدید مردمک ممکن است والدین متوجه آن نشوند.

در 6 هفتگی، نوزاد باید به نگاه والدین توجه کند و دید خودش را متوجه آن ها نماید.

در 2 یا 3 ماهگی باید اشیای رنگی را مورد توجه قرار دهد و آن ها را لمس کند.

حرکات غیر متقارن دو چشم و احساس لوچ بودن چشم‌ ها در نوزاد، تا 4 ماهگی غیرطبیعی نیست، ولی پس از 4 ماهگی اگر چشم انحراف داشته باشد، قطعا غیر طبیعی بوده و باید به چشم‌ پزشک متخصص ارجاع کرد.

عدم توجه به والدین در چند هفتگی و مالش شدید چشم‌ ها با دست، علایم عدم دید طبیعی در نوزاد است و باید به آن توجه خاص کرده و به چشم ‌پزشک مراجعه کرد.

حرکات چرخشی چشم‌ ها(نیستاگموس) که در 2 ماهگی آغاز می ‌شود نیز طبیعی نیست و باید به چشم‌ پزشک مراجعه کرد.

والدین باید به هر عارضه و هر نوع امر غیرطبیعی در چشم‌ های نوزاد خود توجهی خاص و دقیق داشته باشند، زیرا اکثر این عوارض در صورت تشخیص به موقع، قابل پیشگیری و حتی درمان هستند

هنگام تولد، رنگ قرنیه، عدسی چشم و محیط درونی چشم شفاف است و هرگونه کدورت و سفیدی در این مسیر غیر طبیعی بوده و لازم است نوزاد معاینه ی دقیق شود.

رنگ عنبیه نوزادان اکثرا در اثر تشکیل نشدن سلول ‌های رنگینه ‌ای سطحی عنبیه، کم‌ رنگ و اکثرا آبی رنگ است که به مرور با تشکیل سلول‌ های رنگینه ‌ای پُررنگ می ‌شود.

هنگام تولد، قطر چشم نوزاد(از جلو به عقب) کوتاه ‌تر از قطر چشم بزرگسالان است که باعث دوربینی شدید نوزادان می ‌شود. این دوربینی به مرور با بزرگ شدن قطر چشم در کودکی کاهش یافته و ناپدید می ‌شود که می ‌تواند حتی به نزدیک ‌بینی(میوپی) تبدیل شود.

مسیر خروج اشک از چشم که از کانال‌ هایی به داخل بینی راه دارد، هنگام تولد تکامل یافته، ولی ممکن است این مسیر خوب باز نباشد و اشک در چشم باقی بماند، ولی به علت ترشح نشدن اشک در چند هفته اول تولد ممکن است به این امر توجه نشود و در ماه‌ های بعد از تولد متوجه آن شویم.

والدین می ‌توانند با مالش این مسیر خروجی اشک از فضای بین چشم و بینی از طرف بالا به پایین(به طرف بینی)، به باز شدن این مسیر خروجی اشک کمک کنند.

یک نوزاد نارس با وزن کم(حدود 1500 گرم و سن کمتر از 7 ماه جنینی) حتما باید به وسیله چشم ‌پزشک متخصص بررسی شود، به دلیل این که تکامل شبکیه تا هنگام تولد کامل نیست و تولد زودرس باعث تشکیل بافت ‌ها و عروق غیر طبیعی در سطح شبکیه ی چشم می‌ شود که نهایتا می ‌تواند به خون ‌ریزی و کنده شدن شبکیه منجر شود که با درمان لیزری می‌ توانیم از این‌ گونه عوارض جلوگیری نماییم.

والدین باید به هر عارضه و هر نوع امر غیرطبیعی در چشم‌ های نوزاد خود توجهی خاص و دقیق داشته باشند، زیرا اکثر این عوارض در صورت تشخیص به موقع، قابل پیشگیری و حتی درمان هستند

 

گردنبند متولدین ماه فروردین گردنبند متولدین ماه اردیبهشت گردنبند متولدین ماه خرداد گردنبند متولدین ماه تیر گردنبند متولدین ماه مرداد گردنبند متواد ماه شهریور
گردنبند متولدین ماه مهر گردنبند متولدین ماه آبان گردنبند متولدین ماه آذر گردنبند متولدین ماه دی گردنبند متولدین ماه بهمن گردنبند متولدین ماه اسفند

 
http://www.payeganltd.com/nabimages/hb/Group-banner2.gif
http://www.payeganltd.com/nabimages/hb/group-banner.gif