دوستی دختر و پسر؛ جاده ای که باریک می شود!
لطفا
تا باز شدن کامل شکیبا باشید
در صورتی که هر یک از عکس ها باز نشد بر روی آن راست کلیک کرده و گزینه
Show Picture را انتخاب کنید
آنچه مسلم است مخالفت اسلام با اختلاط بی جا و همراه با هرزگی دختر و پسر است نه شرکت آنها در مجامع عمومی و علمی. در واقع اسلام افراد اجتماع را به روش درست زندگی کردن فرا می خواند و در مقررات خود تمام جنبه های نیاز دختر و پسر را در نظر می گیرد تا کرامت و شأن انسانی حفظ گردد.
به گزارش «زن فردا» برخی سنت ها و آداب اجتماعی که جوانان را از اجتماعی شدن و ارتقا شخصیت علمی و فرهنگی بازداشته اند گاهی متعارض با دین و منطق است و کنار گذاشتن تمامی سنت ها وپذیرش بی قید و شرط روابط دختر و پسر هرگز نمی تواند به عنوان یک راه حل نهایی به امنیت فکری آنها منجر گردد.
“مونا. خ” یکی از قربانیان دوستی های خیابانی ست که در این خصوص می گوید: در حال حاضر تمام فکر من ازدواج است اما هیچ پسری تا کنون در خلال ارتباط حاضر به ازدواج با من نشده است.
متأسفانه امروزه به جرأت می توان افزایش روزافزون تعداد جوانانی که در ارتباط های خود به ازدواج فکر نمی کنند را تحت تأثیر نوعی از تفکرات دانست که بی قیدی و ارتباطات نامشروع را جزء آزادی های فردی می دانند.
در واقع این تفکر که موجب کناره گیری جوانان از ازدواج شده است برخاسته از بی قیدی نسبت به دین و آموزه های نجات بخش دینی ست.
بر طبق یک نظر سنجی انجام شده از دختران و پسران در خصوص نحوه اشنایی، میزان تمایل به دوستی، مکان دوستیابی و اطلاع والدین؛۶۱ درصد پسرها معتقدند که روابط با دوستان دختر خود را به شکل مقطعی ادامه می دهند و ۵۰ درصد دخترها نیز به قطع ارتباط در صورت احساس بازیچه بودن از سوی پسرها ابراز تمایل کرده اند.
بر اساس این گزارش ۵۹ درصد پسرها پارک و مراکز تفریحی را مکان دوستیابی عنوان و تنها دو درصد خیابان را محل مناسبی دانسته اند.
در خصوص اطلاع والدین از دوستی ها،۸۱ درصد دختران اظهار داشته اند دور از چشم والدین خود با پسرها ارتباط داشته و ۱۰ درصد بیان کرده اند که مادرانشان مطلع هستندو تنها سه درصد به اطلاع کامل والدین خود اشاره کرده اند.
بنا براین گزارش از سوی دیگر نیز طبق نظر جامعه شناسان شرایط کنونی کشور از عمیق تر شدن روز به روز فاصله بلوغ تا سن ازدواج حاکی ست. مدزدگی افراطی، دسترسی به هر نوع اطلاعات در سریع ترین زمان ممکن با کمترین هزینه و زندگی های مدرن شهری این پیامد را به همراه داشته است که فرزندان دچار جهش های ژنتیکی و بلوغ زودرس گردند.
اما تحقیقات غیر رسمی در ایران نشان می دهد که بیشتر دخترها قصدشان از دوستی با پسرها ارضاء نیازهای عاطفی، احساسی و پرکردن تنهایی ست و انگیزه اصلی اکثریت پسران کامجویی و سوء استفاده بوده که با فرایند موسوم به “مخ زنی” و دادن وعده ازدواج انجام می گیرد.
“سمیه. ع” دانشجوی پرستاری در این خصوص به خبرنگار «زن فردا» می گوید: اطلاع رسانی و آگاهی دهی به خانواده ها می تواند بازار دوستی هایی که منجر به فاجعه می شود را کساد کند. امروزه دیگر کمتر دختری با اولین دوستی با یک پسر آسیب می بیند چراکه دختران با ترفندهای پسرانه ای مثل وعده ازدواج آشنایی کامل پیدا کرده و در نتیجه برای پسران راه سختی برای سوء استفاده از دختران وجود دارد.
به اعتقاد جامعه شناسان در جامعه امروز، وجود مسائل اقتصادی، فراگیری اطلاعات و دانش و پدیده جهانی شدن که مبتنی بر ارزش های دینی نیست زمینه مناسبی برای این گونه امور می باشد و متأسفانه این مسئله در تمام لایه های سنی و شخصیتی تا حدودی رسوخ کرده است.
در سالهای اخیر همواره با بالا رفتن سطح تحصیلات، حضور زنان ودختران در عرصه های اجتماعی، گسترش کمی و کیفی وسائل ارتباطی و آشنایی جوانان با ارزش های غربی دوستی دختر و پسر به شکل نوظهور و از بطن روابط شخصی جوانان در جامعه بازتولید شده است.
در هر حال آنچه حائز اهمیت است روابطی ست که هم از نظر کارشناسان و هم از دیدگاه آموزه های دینی منفور است و متأسفانه در سالهای اخیر با برخی نگاههای تبلیغاتی به یک امر عادی تبدیل شده است.
و در پایان نیز تنها جای یک سؤال باقی ست و آن اینکه آیا نهادهای مسئول در حوزه جوانان نباید با اقدامی عملی نظرات خود را از روی کاغذ به فعل و عمل برسانند و ماجرای ازدواج آسان را به جد پیگیری نمایند؟!