آشپزی هفته

http://www.seemorgh.com/images/3ss_R098197.jpg

HTML clipboard

 آشپزی هفته

 

 

 



 لطفا تا باز شدن کامل شکیبا باشید

 اشکنه کدو و بادمجان

 

اشکنه یکی از غذاهایی است که از دیرباز در ایران طبخ می‌شده است. این غذا با توجه به موادی که در آن به کار می‌رود بسیار متفاوت است. گاه سبک و گاه سنگین‌تر است.


 

 

اشکنه یکی از غذاهایی است که از دیرباز در ایران طبخ می‌شده است. این غذا با توجه به موادی که در آن به کار می‌رود بسیار متفاوت است. گاه سبک و گاه سنگین‌تر است. شما می‌توانید با توجه به ذائقه و رژیم غذایی خود مواد داخل آن را تغییر دهید.

مواد لازم:‌

برنج خشک:‌ 3 قاشق سوپ‌خوری

لپه:‌ 2 قاشق سوپ‌خوری

بادمجان:‌ یک عدد

کدو:‌ یک عدد

سیر: 3 حبه

پیاز: ‌2 عدد

تخم‌مرغ: 2 عدد
پیازچه تره و جعفری:‌ یک فنجان


طرز تهیه:
بدین ترتیب است که کدو و بادمجان را به قطعاتی به اندازه حبه قند خرد کرده، پیاز را نیز نگینی می‌کنید و همراه سیر کوبیده یا خلال شده تفت می‌دهید.

برنج و لپه خیس کرده را می‌گذارید بپزد و وقتی پخت مواد تفت داده شده را داخل آن می‌ریزید.

وقتی همه مواد پخت سبزیجات را نیز می‌ریزید و به آن دو عدد تخم‌مرغ اضافه می‌کنید و بدون این‌که آن را هم بزنید می‌گذارید ببندد.

در این مرحله کمتر از 10 دقیقه پخت کافی است، به نحوی که تخم‌مرغ‌ها زرده عسلی داشته باشند.

هنگامی که این غذا را در بشقاب می‌کشید زرده تخم‌مرغ لعاب مطبوعی به غذا می‌دهد.

این غذا دارای سهم مناسبی از انواع ترکیبات غذایی است. سبزی آن با مدت پخت کوتاه خواص خود را تا حد زیادی حفظ می‌کند. تخم‌مرغ پروتئین و ویتامین دی را که مورد نیاز بدن سالمندان برای استخوان و عضلات است تامین می‌کند و برنج لعاب رقیق و مناسبی به غذا می‌بخشد.

کدو برای فشار خون و دیابت مفید است و سبزیجات این غذا فیبر مورد نیاز بدن سالمند را تامین می‌کند. کسانی که معده حساسی دارند می‌توانند در این غذا از لپه استفاده نکنند.

 

 

دستور تهیه کیک ایتالیایی!

 

آرد، بیکینگ پودر، شکر، وانیل و تخم‌مرغ از جمله مواد اصلی تشکیل دهنده این کیک هستند.

 

 

 

مواد لازم برای کیک:

آرد سفید: 250 گرم
شکر: 175 گرم
کره: 150 گرم (و یا روغن جامد 120 گرم)
بیکینگ پودر: دو قاشق مرباخوری
تخم‌مرغ: 2 عدد
شیر: یک پیمانه (یک لیوان معمولی)
وانیل: نصف قاشق چایخوری


مواد لازم برای تزئین کیک:
شیر: 6 قاشق سوپخوری
شکر: 100 گرم
کره: 50 گرم
عسل: 50 گرم
گردوی خرد شده: 100 گرم
زرده تخم‌مرغ: 2 عدد

طرز تهیه:

آرد، بیکینگ پودر، شکر و وانیل را مخلوط کرده، 2 عدد تخم‌مرغ را در ظرفی می‌شکنیم و با همزن برقی خوب مخلوط می‌کنیم.

کره را کمی گرم کرده داخل تخم‌‌مرغ‌ها می‌ریزیم و هم می‌زنیم تا تخم‌مرغ‌‌ها و کره مخلوط گردند.

شیر را اضافه می‌نماییم و مخلوط آرد و شکر را می‌ریزیم و هم می‌زنیم تا مواد مخلوط شده و مایه نرم و لطیفی بدست بیاید.

قالب مناسبی را چرب کرده، آرد می‌پاشیم و مایه را در قالب می‌ریزیم؛ باید سر قالب 3 تا 4 سانتی‌متر خالی بماند.

عسل، 50 گرم کره، 100 گرم شکر ، 6 قاشق سوپخوری شیر، نوک قاشق چایخوری نمک و گردوی خرد کرده را در ظرف کوچکی می‌ریزیم؛ ظرف را روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم تا بجوشد.

دو عدد زرده تخم‌‌مرغ را مخلوط کرده، داخل سایر مواد می‌ریزیم و هم می‌زنیم.

وقتی مایه کمی غلیظ شد آن را از روی آتش برمی داریم و داخل قالب روی مایه کیک می‌دهیم.

فر را با حرارت 350 درجه فارنهایت یا 175 درجه سانتیگراد گرم می‌کنیم.

قالب را روی پنجره وسط فر قرار می‌دهیم؛ کیک باید 45 تا 60 دقیقه در فر بماند تا بالا آمده، رو و اطراف آن کاملا طلایی شود.

بعد قالب را بیرون می‌آوریم و پس از سرد شدن با کارد اطراف کیک را از قالب جدا کرده، کیک را در ظرف قرار می‌دهیم.
این کیک را می‌توان ساده و بدون مواد تزئینی تهیه نمود. در اینصورت وقتی مایه کیک آماده شد آنرا در قالب ریخته و طبخ می‌نمائیم.


 

     
 

 


 
     

 

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد